Слънце, облаци, вятър: Какво време ни очаква във вторник?  Във

...
Слънце, облаци, вятър: Какво време ни очаква във вторник?  Във
Коментари Харесай

Слънце, облаци, вятър: Какво време ни очаква във вторник

Слънце, облаци, вятър: Какво време ни чака във вторник?  Във вторник над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево.

Преди обяд в низините и котловините ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е близо до междинното за месеца.

Минималните температури ще са между 3° и 8°, а оптималните – между 14° и 19°.

В София минимална – към 5°, оптималната – към 16°.
 Източник: Национален институт по метеорология и хидрология
Няма оповестени предупредителни кодове за рискови феномени. Картата на Национален институт по метеорология и хидрология е оцветена в зелено.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, следобяд краткотрайно ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 10°, на 2000 м – около 4°.

До края на февруари ще се задържи топло за интервала с минимални температури най-вече между 3° и 8°, оптимални – между 15° и 20°, по Черноморието 9°-12°. Вятърът ще бъде от източната четвърт, най-вече слаб. Облачността ще е забележителна, в сряда – висока и междинна, в четвъртък ще се вплътни.

В сряда, в нощните часове, в низините ще се образува и ниска облачност или мъгла, които ще се задържат до обед, по Черноморието и по-дълго.

В четвъртък, когато вятърът ще е до сдържан, основно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд, в планините над 1800-2000 м – слаб сняг.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР